Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το βραβείο στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομπορτικής

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, που θέλει να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου τους, που κατάφεραν να κερδίσουν το Βραβείο καλύτερης ρομποτικής κατασκευής στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής.
Μπράβο λοιπόν στα παιδιά, στους δασκάλους, στο σχολείο και στο σύλλογο γονέων, που φαίνεται να επιδιώκουν και να καταφέρνουν πολλούς στόχους μέσα από ποικίλες δράσεις .
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΏΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

¨Μπράβο στους δασκάλους και στους μαθητές μας για το Βραβείο καλύτερης ρομποτικής κατασκευής στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής ¨

Το μέλλον και οι ελπίδες μας είναι εδώ – Η νεολαία που δεν παίζει μόνο Tablet, αλλά εμπνέεται και δημιουργεί με την ορθή καθοδήγηση των δασκάλων της.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ομάδα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ρομποτικής κατασκευής στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου, με την κατασκευή «Robotic Theatre».
Το σχολείο μας συμμετείχε στο εκθεσιακό μέρος του 4ο Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής (2017), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16/12/2017.
Η κατασκευή περιλάμβανε ένα σκηνικό, στο οποίο οι άνθρωποι προσεδαφίζονται σε έναν άλλο πλανήτη και συναντούν εξωγήινους. Φιγούρες κινούνται μηχανικά, ελέγχονται από μικροελεγκτές Arduino και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και με το περιβάλλον μέσω αισθητήρων.

Οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ομάδα είναι:
Δουβλετής Χαράλαμπος, Πληροφορικής και Μπαρουτέ Άννα, Εικαστικών
 

Οι μαθητές της ΣΤ' Τάξης που συμμετείχαν στην ομάδα είναι:
Τσαμουσιάδης Ιάσονας, Μάρκου Νικόλαος-Μάριος, Κοκάρας Χαράλαμπος, Καρράς Νικόλαος, Μετεντζίδης Αλέξανδρος, Μπαχτσεβάνη Ευδοξία, Καλαϊτζίδου Ειρήνη, Καραγιάννη Ελένη, Κομμάτας Παναγιώτης, Αναστασίου Κωνσταντίνος, Στεργίδου Σουλτάνα-Παρασκευή.

Το εκθεσιακό μέρος περιλάμβανε την επίδειξη ρομποτικών κατασκευών οποιουδήποτε είδους, που έχουν κατασκευαστεί αυτοσχέδια από μαθητικές ομάδες. Η κάθε μαθητική ομάδα καλούταν  να παρουσιάσει στους κριτές την κατασκευή της και το πώς την έφτιαξε και συνοδεύεται και από ένα poster, όπου περιγράφεται συνοπτικά η χρήση και ο τρόπος λειτουργίας της ρομποτικής κατασκευής, ο ρομποτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε και σε συντομία ο προγραμματιστικός κώδικας.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση. Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και είχε τόσο διαγωνιστικό όσο και εκθεσιακό χαρακτήρα.


Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την υπέροχη προσπάθεια και το θετικό αποτέλεσμα.








Από το Blogger.