3η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού - Ersasmus+

Μια πολύ σημαντική ημέρα για το σχολείο μας την φετινή  σχολική χρονιά!!!
Σήμερα Τετάρτη 5-10-2016 στην αυλή του σχολείου  και στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που έχει υιοθετήσει για το τρέχον έτος 2016-2017 το σύνθημα :
«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη τόσο στην εν λόγω ημέρα όσο και στην έναρξη του   ευρωπαϊκού   προγράμματος Erasmus + 2016- 2018.

Το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετέχει επίσημα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πέντε χώρες , πέντε σχολεία από την Ελλάδα , την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία με 180 εκπαιδευτικούς και 2500 μαθητές συνολικά θα συνεργαστούμε , θα ανταλλάξουμε επισκέψεις και θα υλοποιήσουμε δράσεις πάνω σε έναν άξονα με θέμα τη «Διαφορετικότητα».
Το όνομα του προγράμματος είναι "Other , Alike, the Same" , που σημαίνει «Άλλος, Όμοιος, Το ίδιο».

Πιστεύουμε πως η αρχή για την πραγματοποίηση όλων αυτών των στόχων έγινε σήμερα στην αυλή του σχολείου μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε αθλήματα όπως γκόλμπολ (goalball) με δεμένα μάτια –άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση- βόλεϊ καθιστών (sitting volley),  μπότσια (boccia) –άθλημα για άτομα με τετραπληγίες-, σφαιροβολία με αμαξίδιο καθώς και δρόμο για άτομα με μειωμένη όραση, Η συμμετοχή μας σε αυτά τα αθλήματα, μας  οδήγησε σε αναθεώρηση των όσων πιστεύαμε  μέχρι τώρα για τον εαυτό μας και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

Όλοι εμείς, προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη τις δυο αυτές δράσεις,
της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, με γνώμονα τη συμμετοχή, την ευχαρίστηση,  τη γνώση αλλά και την υιοθέτηση όλων αυτών.

Ήταν μια θαυμάσια ημέρα για όλους. Φύγαμε χαρούμενοι, αισιόδοξοι, δυνατοί, σίγουροι ότι κανένας δεν είναι κατώτερος, κανένας δεν είναι καλύτερος ή υποδεέστερος  από τον άλλο. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να την ανακαλύψουμε και να την κάνουμε πράξη.









Από το Blogger.