ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου, εβδομάδα δράσεων: 27 - 31 Μαρτίου

 Ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Σεραφίδου Μελαχροινή, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, και την εικαστικό Γιακαμόζη Σύλια οργάνωσαν δράσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

«Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο του βιβλίου περνώντας την πόρτα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Έλα μαζί μας κι εσύ στο ταξίδι αυτό.»

 

 Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου, εβδομάδα δράσεων: 27 - 31 Μαρτίου

 Όπως κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου γιορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που θυμίζει σε όλους πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία για τα παιδιά. Για να γιορτάσουμε κι εμείς στο σχολείο μας την ημέρα αυτή, προτείνουμε τρεις διαφορετικές ιδέες, με κύριο στόχο να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία και τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, που είναι η δική μας αγκαλιά με βιβλία.

Το αφιέρωμα στο βιβλίο θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου με δύο ακόμη εκδηλώσεις: 1. την κλήρωση για τους τυχερούς της πρώτης δράσης και 2. την παράδοση των βιβλίων που αγοράστηκαν για τη βιβλιοθήκη με τα χρήματα από τα κάλαντα που είπαν τα παιδιά στη χριστουγεννιάτικη δράση του συλλόγου.

 

 Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου_οι δράσεις:

 α. «Τα βιβλία είναι…»

Αυτή την εβδομάδα η βιβλιοθήκη μας θα πλημμυρίσει με μαγεία χρωματιστή! Αναζητήστε τις χρωματιστές κόλλες με τη μισοτελειωμένη φράση και συμπληρώστε τη φράση αυτή με τη μαγεία της φαντασίας σας (με μια σκέψη ή και με μια ζωγραφιά). Όποιος το συμπληρώσει και το ρίξει στο μαγικό κουτί που θα υπάρχει στη βιβλιοθήκη θα συμμετέχει στην κλήρωση που θα χαρίσει βιβλία στους τυχερούς.

 β. Λύνω τα ξόρκια!

Μια δράση για εκλεκτούς μάγους βιβλίων! Δύο σταυρόλεξα με γρίφους βγαλμένους από τα ράφια της βιβλιοθήκης μας θα μοιραστούν στους μαθητές όλων των τάξεων. Ένα για τους μικρότερους και ένα για τους μεγαλύτερους. Αναζητήστε τις λύσεις στη μυστική κάμαρα με τα βιβλία του σχολείου (δηλαδή τη βιβλιοθήκη μας!), για να λύσετε τα ξόρκια των σταυρόλεξων. Αν τα καταφέρετε, θα παραλάβετε από εκεί και το μυστικό δωράκι σας.

 γ. Δανειστικοί μαγικοί σελιδοδείκτες.

Και την ώρα των εικαστικών έχουμε μυστική αποστολή: φτιάχνουμε σελιδοδείκτες! Σελιδοδείκτες όχι απλούς, αλλά μαγικούς! Από αυτούς που θα μαγέψουν τα παιδιά και θα τους κάνουν να θέλουν να διαβάζουν το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Οι πιο δημιουργικοί μαγικοί σελιδοδείκτες θα μπουν στη βιβλιοθήκη μας και από εδώ και πέρα τα παιδιά θα μπορούν να δανείζονται μαζί με τα βιβλία και έναν μαγικό χειροποίητο σελιδοδείκτη!

 






 









 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αγοράστηκαν με τα χρήματα από τα κάλαντα.








Από το Blogger.