Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών. Στόχος είναι να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.


Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; Καταρχάς, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και ευαισθητοποιημένοι. Αν δούμε ή ακούσουμε κάτι που φαίνεται περίεργο ή ενδεχομένως βίαιο, πρέπει να το αναφέρουμε σε κάποιον ενήλικα, όπως τον δάσκαλο ή τους γονείς.

Επίσης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είμαστε φίλοι και υποστηρικτές των συμμαθητών μας. Μια φιλική λέξη ή ένα χειρονοκρότημα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου άλλου.

Το σχολείο είναι μια κοινότητα, και όλοι μαζί μπορούμε να προάγουμε τον σεβασμό, την κατανόηση και τη φιλία. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε τη σχολική βία και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας.

Σχολική Βία "το παιχνίδι με τα μήλα" από την Γεωργία Κοκκινάκη

Διαδικτυακός Εκφοβισμός - Cyberbullying with Athina and Hermes 






Από το Blogger.