Συμμετοχή στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Ινστιτούτο Goethe με τίτλο “Grün–Goethe”

Τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της κας Μπίρδα Ολυμπίας, εκπαιδευτικού Γερμανικών (ΠΕ07), συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Goethe με τίτλο “GrünGoethe”.


 

Το πρόγραμμα “GrünGoethe” έρχεται για να παρέχει υποστήριξη και έμπνευση σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διερευνήσουν νέους τρόπους ενσωμάτωσης των ικανοτήτων για τη βιωσιμότητα στις τάξεις τους, τα σχολεία και τις κοινότητές τους, αλλά και αφύπνιση των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος της Γερμανικής, με στόχο τη δημιουργία πράσινης κοινότητας και δικτύου υποστήριξης και ανταλλαγής γνώσης εντός της μαθητικής κοινότητας.

  • Στην πρώτη φάση του προγράμματος φτιάξαμε μέσα στις τάξεις χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, στα πλαίσια της επαναχρησιμοποίησης υλικών.








 

















§  Τα παιδιά συμμετείχαν επίσης σε διαγωνισμό για τη δημιουργία λογότυπου για το πρόγραμμα.

 



§  Επίσης δημιούργησαν αφίσες στα πλαίσια της υποενότητας «κατοικία και ενέργεια», που έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι.




 


§  Στην επόμενη ενότητα με τίτλο «διατροφή» διερευνήσαμε κατά πόσο η διατροφή μας επηρεάζει το οικολογικό μας αποτύπωμα και οι μαθητές έφτιαξαν συννεφόλεξα με λέξεις που έχουν σχέση με φρούτα και λαχανικά. Και έπεται συνέχεια…








































Από το Blogger.