Συμμετοχή στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Η ομάδα ρομποτικής του 1ο Δημοτικού Ευκαρπίας συμμετείχε και φέτος στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακά (λόγω της πανδημίας), με την εργασία "Σωματική άσκηση με Scratch". 

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορική, εργάστηκαν διαδικτυακά και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και συνεργασίας για την πραγματοποίηση των μαθημάτων από απόσταση. Αφιέρωσαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να μάθουν να συναρμολογούν και να προγραμματίζουν ρομποτικές κατασκευές. 

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα για τη σπουδαία εργασία και παρουσίαση!


Περίληψη της εργασίας

"Η πανδημία του COVID-19 έχει αναγκάσει ενήλικες και παιδιά να περιορίσουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους έξω από το σπίτι για λόγους προστασίας. Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά περνούν πολλές ώρες της ημέρας μπροστά σε μία οθόνη για να διασκεδάσουν, να επικοινωνήσουν και για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η σωματική τους άσκηση επηρεάζοντας τη φυσική κατάσταση και τη διάθεσή τους. Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό, μέσα από παιχνίδια στον υπολογιστή, να βοηθήσει τους μαθητές να κινηθούν περισσότερο σε δραστηριότητες του σχολείου, ακόμη και μέσα στο σπίτι. Οι μαθητές δημιούργησαν παιχνίδια στο Scratch τα οποία θα χειρίζονται όχι με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά με ανεξάρτητα κουμπιά που είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή μέσω του Arduino και μακριών καλωδίων. Τα κουμπιά τοποθετούνται στο χώρο σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αναγκάζοντας τα παιδιά να τρέξουν από το ένα στο άλλο για να παίξουν το παιχνίδι. Τα παιχνίδια που επιλέχθηκαν είναι παιχνίδια δράσης και λογικής."

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης που συμμετείχαν είναι:

Βασίλης Σπάσος,
Λουκάς Αργυρόπουλος,
Δημήτρης Λιώτης,
Χρήστος Παραλίκης,
Νικόλας Γκάτσος,
Δημήτρης Βαγιωνας 

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός:
Δουβλετής Χαράλαμπος, ΠΕ86 Πληροφορικής 

 





Η παρουσίαση της εργασίας πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακά, όπως και όλες οι εργασίες του συνεδρίου.

Το 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (σχετική άδεια ΥΠΑΙΘ Φ15.1/165152/Δ2  - 3/12/2020) διοργανώνεται διαδικτυακά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλων του NOHΣΙΣ.

Από το Blogger.