6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής



Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, το σχολείο μας συμμετείχε με ομάδα μαθητών στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής με δύο εργασίες: στο Εκθεσιακό μέρος και στο μέρος των Επιδείξεων (Αγωνιστικό).

Στο Εκθεσιακό μέρος συμμετείχαν δύο μαθητές, οι οποίοι με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δημιούργησαν μια έξυπνη κατασκευή στην οποία σκάλες μετατρεπονται σε ράμπα για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Στο εικαστικό μέρος της εργασίας μας υποστήριξε η δασκάλα των Εικαστικών του σχολείου μας,  Μπαρουτέ Άννα.

Η εργασία του εκθεσιακού μέρους προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης και εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία της.



Ομάδα Εκθεσιακού μέρους
Μάρκου Κωνσταντίνος (ΣΤ Τάξη)
Γεροκώστας Αναστάσης (ΣΤ Τάξη)
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
Δουβλετής Χαράλαμπος ΠΕ86 (Πληροφορικής)

Στο μέρος των Επιδείξεων (αγωνιστικό), ομάδα πέντε μαθητών του σχολείου μας, κατασκεύασε έναν πρωτότυπο εκτυπωτή γραφής Braille, χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά, που περιελάμβανε πληκτρολόγιο με τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, το σύστημα εκτύπωσης των "κουκκίδων" που μπορούν να διαβάσουν τα άτομα με προβλήματα όρασης και το σύστημα τροφοδοσία χαρτιού (τα γράμματα τυπώνονται σε ρολό χαρτιού που μαζεύεται καθώς γίνεται η εκτύπωση για να τυπωθεί το μήνυμα).

Ο "Εκτυπωυής Braille" απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Κατασκευής στη κατηγορίων Δημοτικού για το 2019. Οι κριτές επισήμαναν τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών, οι οποίοι χωρίς την παρουσία του προπονητή τους, είχαν στη διάθεσή τους 4 ώρες να ολοκληρώσουν την κατασκευή τους. Οι μαθητές κατάφεραν να συνεργαστούν και να ολοκληρώσουν το έργο τους, το οποίο παρουσίασαν στη συνέχεια στην κριτική επιτροπή, αποσπώντας εξειρετικά σχόλια.









Ομάδα μέρους Επιδείξεων (αγωνιστικό)
Τζελέπη Παναγιώτα (ΣΤ Τάξη)
Κωστίκας Κωνσταντίνος (ΣΤ Τάξη)
Σαραμάνδου Ευαγγελία (ΣΤ Τάξη)
Καράτζιος Κωνσταντίνος (ΣΤ Τάξη)
Ταλαντινός Έκτορας (ΣΤ Τάξη)
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός
Δουβλετής Χαράλαμπος ΠΕ86 (Πληροφορικής)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου τίμησε τους μαθητές για τη διάκρισή τους σε ειδική συνεδρίαση, όπου παρουσίασαν τα έργα τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τη μεγάλη προσπάθειά τους και το εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Από το Blogger.