Συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Η ομάδα ρομποτικής του 1ο Δημοτικού Ευκαρπίας «RoboStar» συμμετείχε και φέτος στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με την εργασία «Ανιχνευτής Υλικών«. Οι μαθητές παρουσίασαν την κατασκευή τους στην ενότητα RoboLand, στο ΝΟΗΣΙΣ, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019. Εκτός από την επίδειξη της κατασκευής τους στους επισκέπτες και τους υπόλοιπους συνέδρους, παρουσίασαν τη δουλειά τους στην ενότητα ePoster Show, έδωσαν συνέντευξη στο Web Radio του συνεδρίου και συμμετείχαν στις δραστηριότητες της ημέρας, όπως το escape room πληροφορικής «Escape Code – Δωμάτιο 11″.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία μετο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.(πρώην Φίλοι Τ.Μ.Θ)», με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική.
Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σχετική άδεια ΥΠΠΕΘΦ15.1/1977/Δ2 7-1-2019).
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας Θράκης.

Σκοποί του συνεδρίου είναι :
  • Η ενθάρρυνση των μαθητών ώστε να ασχοληθούν με μία εργασία με, κατά το δυνατόν, επιστημονική προσέγγιση και μεθοδολογία.
  • Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης με κύριο άξονα το πεδίο της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.
  • Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί σ’ ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου.• Η βιωματική εφαρμογή της Πληροφορικής, της Ρομποτικής και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη.
  • Η δημιουργία παραδειγμάτων, τεχνικών και καλών πρακτικών για τις επερχόμενες σχολικές χρονιές (για μαθητές και εκπαιδευτικούς).
  • Η εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την δημιουργία ερευνητικών διαθεματικών εργασιών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την παρουσίαση!!!

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ο Δημοτικού Ευκαρπίας για την υποστήριξη. Επίσης, τα μπλουζάκια της ομάδας είναι μια προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Από το Blogger.